- Niet op voorraad


Fijne umami gevolgd door lichte rooksmaak
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Deze zwarte peper begint met een fijne umami smaak kenmerkend voor de lokale peper variant, gevolgd door een lichte rooksmaak, wat wordt ontwikkeld doordat de peperkorrels boven het vuur gedroogd worden. Maar laat je niet foppen: daarna komt de scherpte in volle kracht. Je hoeft dan ook niet al te veel te gebruiken om scherpte toe te voegen aan je gerecht. Tip: maal je peper zo kort mogelijk voor het serveren of voeg de hele korrels toe aan gerechten die lang op moeten staan, zo blijft het meest van de umami smaak behouden. De boeren van Eko Land verbouwen de zwarte peper in een agro-forest in het binnenland van Sri Lanka. Dit betekent dat ze vele verschillende gewassen en andere planten op hetzelfde land groeien, gelijk aan een bos. Er bestaan tientallen verschillende varianten zwarten peper. Onze Island Black Pepper bestaat uit een combinatie van een meer commerciële Indiase variant (Panyoor) en een lokale variant (70%/30%). De commerciële soorten zijn beter bestand tegen verschillende pesten terwijl de lokale soort een sterkere umami smaak heeft. Door deze combinatie combineren de boeren het beste van beide werelden. Piperine is de stof die peper haar scherpte geeft. Het zijn de natuurlijke omstandigheden die zorgen voor een hoog piperine percentage, dus bereid je voor op een ‘spicy punch’.
Sri Lanka