• Niet op voorraad
Riverside Zoete Paprika (poeder)
Product wave
  • Riverside Zoete Paprika (poeder)
  • Riverside Zoete Paprika (poeder)

The Good Spice

Riverside Zoete Paprika (poeder)

50gr

Rijke warme fruitige smaak

7.95 per stuk
Inclusief belasting
Aantal
Toevoegen
Niet op voorraad

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

biologisch Omschrijving

Smaakomschrijving

Deze paprikapoeder heeft een rijke warme fruitige smaak zonder enige bitterheid, die bijna elk gerecht kan verrijken in kleur en smaak zonder het te overheersen. Het poeder herinnert je eraan dat paprika eigenlijk een fruit soort is, gekenmerkt door een zoete frisheid. Deze frisse fruitige smaak wordt gevolgd door een verwarmende licht aardse smaak, die bijna elk gerecht kan verrijken in kleur en smaak zonder het te overheersen.
Tip: zoete aardappelgerechten uit de oven, vegetarische Stroganoff saus of een lekkere paprika aïoli (zie recept hieronder).
Oorsprong & Impact

The Good Spice werkt samen met boer Peter. Hij is één en al passie als hij over paprika spreekt: “De smaak van de paprikapoeder van mijn oma behouden en mijn grond gezonder doorgeven aan mijn kinderen dan het nu is, dat is het mooiste wat er is. Al is het heel hard werken.” Door de goedkope import uit China ligt de gemiddeld marktprijs voor chillies, waaronder paprika ook valt, tussen de 1,59 en 2 per kilo. Met deze marktprijzen levert het de boer alleen nog iets op bij een zeer intensieve landbouw vorm en een zeer snel en goedkoop droog en vermaal proces wat ten koste gaat van de natuur en de smaak. Door ver boven deze prijs in te kopen bij boeren die niet mee gaan in deze negatieve trend, maar samenwerken met de natuur en met geduld werken draagt The Good Spice bij aan het behoud van smaak en natuur.
Recept Paprika aïoli

Aïoli is altijd goed, maar deze variant met onze Riverside Sweet Paprikapoeder is een heerlijke combi van zoet, fruitig, knoflook en citrus. Je kan de knoflook ook van tevoren poffen in de oven, om het wat minder scherp en nog iets zoeter te maken. Lekker voor bij patatas bravas of gewoon gebakken aardappeltjes.

  • 2 teentjes knoflook, gehakt

  • 1 ei (biologisch)

  • 2 tl Dijon mosterd

  • 300 ml olijfolie, extra virgin

  • 1 el citroensap

  • 1 el Riverside Sweet Paprikapoeder

  • 1 tl grof zout

Bereiding

  1. Splits het ei en doe het eigeel in een hoog staafmixerbakje.

  2. Voeg knoflook en mosterd toe.

  3. Mix dit met de staafmixer door elkaar, tot een gladde massa.

  4. Blijf op een lage stand verder mixen en voeg de olie heel langzaam toe.

  5. Doe dit totdat er een mooie dikke emulsie is ontstaan. Wellicht heb je iets meer of iets minder olie nodig dan aangegeven.

  6. Roer vervolgens met een garde of spatel het citroensap, paprikapoeder en zout erdoorheen.


Land van Herkomst

Hongarije

Land van Herkomst

Hongarije

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.